Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Harmonogram otvárania prevádzok

Pre hotely a reštaurácie poskytujeme doplňujúce informácie k harmonogramu postupného otvárania prevádzok.

Podľa prezentovaných informácií jednotlivé fázy by mali byť realizované v odstupe 2 týždňov. Podľa tohto návrhu by boli termíny v jednotlivých fázach zhruba nasledovne:

          I. fáza – 22. apríl 2020

       II. fáza – 6. máj 2020

     III. fáza – 20. máj 2020

      IV. fáza – 3. jún 2020

Podmienkou pre uplatňovanie týchto termínov bude v prvom rade vývoj šírenia ochorenia COVID-19 a rozhodnutie permanentného Ústredného krízového štábu, pričom tieto opatrenia musí schváliť vláda.

K jednotlivým fázam:

I. fáza - platná od 22. apríl 2020

Podrobnosti k týmto opatreniam nájdete v článku: Otváranie prevádzok z I. fázy je skutočnosťou

 

II. fáza - 6. máj 2020

Podrobnosti k režimovému opatreniu pre prevádzky v tejto fáze nie sú detailne k dispozícii, predpokladáme, že budú spracované tesne pred ich prípadným schválením:

UBYTOVANIE

– krátkodobé: pravdepodobne pôjde aj o kratšie ubytovanie, ako je v súčasnosti povolené dlhodobé ubytovanie, t.j. aj na menej ako 10 dní, teda klasické ubytovanie, či už biznis klientov, ale aj turistov

– bez spol. stravovania: stále bude pravdepodobne platiť zákaz vstupu verejnosti do prevádzky a konzumácia pokrmov i nápojov v prevádzke, t.j. reštaurácia, hotelová reštaurácia, lobby bar, nebude otvorený, možno sa však povolí predaj „so sebou/“ to go“- káva/pivo/čaj/nealko nápoj pripravený v lobby bare, ktorý si hosť vezme na konzumáciu na izbu, či do priestoru mimo ubytovacieho zariadenia

– jedlo na izbu: pravdepodobne jediný možný predaj pokrmov a jedál v ubytovacích zariadeniach - a to formou servírovania na izbu (otázne je, či priamo na izbu zamestnancom, alebo pred izbu)

– s WC a kúpeľňou: pravdepodobne pôjde o ubytovanie na izbách s vlastnou (nie spoločnou) kúpeľnou a toaletou, tieto podmienky hygienických zariadeniach v zmysle vyhlášky MH SR č. 277/2008 musia spĺňať tieto zariadenia:

  • Hotely v triedach 3,4 a 5 *

  • Botel v triede 3*

  • Penzióny v triede 3*

  • Apartmánové domy v triede 3 a 2 *

Poznámka: Podmienky uvedené vo vyhláške sú stanovené ako minimálne, preto je možné, že podmienku samostatného hygienického zariadenia pre každú izbu, či bunku, spĺňajú aj ubytovacie zariadenia v iných kategóriách a triedach.

– bez iných služieb: aj naďalej bude pravdepodobne zakázané poskytovať doplnkové služby ako wellness, bazén, masáže.

 

III. fáza - 20. máj 2020

Návrh predpokladá otvorenie „verejného stravovania - letné terasy“.

Môže ísť o sezónne prevádzky typu letné terasy, čiže vonkajšie priestory, nie uzatvorené prevádzky v budovách. V tejto fáze bude pravdepodobne stále platiť zákaz vstupu verejnosti do prevádzok verejného stravovania.

 

IV. fáza - 3. jún 2020

V tejto fáze sa dá predpokladať plošné zrušenie zákazu vstupu verejnosti do zariadení verejného stravovania, poskytovania relaxačných, či iných služieb v ubytovacích zariadeniach.

Dôležité upozornenie:

Konkrétne podmienky spustenia prevádzok a činnosti - to znamená - prevádzkový režim, hygienické opatrenia budú stanovené Úradom verejného zdravotníctva SR. Tieto môžu byť iné ako v súčasnosti platné, či schválené prevádzkové poriadky v ubytovacích a stravovacích zariadeniach.

Všetky tieto skutočnosti sledujeme a budeme vás o nich informovať.

Prajeme Vám príjemný pobyt!

 

Tím Služieb zákazníkom HOTELA OSOBITÁ

 

Dôležité: Prosíme hostí, aby už pri príchode a aj počas pobytu dodržiavali zásady ochrany pred Covidom-19. Je potrebné používať ochranné rúška v celom objekte, pravidelne si dezinfikovať ruky najmä pri vstupe do hotela a spoločných priestorov (reštaurácie, baru,...). Hotel je vybavený miestami na dezinfekciu rúk, prosíme o ich používanie. Ďakujeme

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?