Hotelová Reštaurácia
V priestoroch hotela sa nachádza reštaurácia s nádherným výhľadom na okolitý les a kapacitou 70 miest. Reštaurácia hotela je otvorená od 7:30 do 21:00 hod. Po 21:00 hodine môžete navštíviť hotelový bar podľa vlastného uváženia.
Na raňajky je pre hostí k dispozícii švédsky stôl s výberom teplých a studených pokrmov. Raňajky sa obvykle podávajú medzi 7:30 a 10:00 hodinou ráno, avšak na prianie hostí je možné dojednať výnimku. Raňajky je možné si objednať aj na skororannú turistiku aj v balíčku.
Ponuka obeda je k dispozícii samostatne prostredníctvom špeciálnych služieb rezervácie hotela alebo priamo na hoteli.
Večera sa podáva s obsluhou pri stole a sú k dispozícii dve možné kombinácie. Podáva sa s pravidla od 18:00 do 20:00 resp. od 18:00 do 21:00 hodín, prípadne dohodou pri oznámení neskoršieho príchodu na hotel. Pre hostí je pripravené štedré štvorchodové menu s výberom z mnohých pokrmov.

„Väčšina našich hostí holduje kombinácii turistiky, oddychu a dobrého jedla. Alebo ide o firemnú klientelu, ktorá očakáva počas pobytu a konferencií služby na úrovni. Preto v ponuke nášho hotela nájdete večeru formou štvorchodového menu, pre Oravu však netradičným kulinárskym zážitkom. Po náročných výkonoch v prírode, alebo po celodennom školení, či prezentácii, vyhladne predsa každý“, konštatuje riaditeľ Hotela Osobitá
"Hotel s vynikajici polohou, velmi pekne vybaveny. Nadstandardne ochotny personal a kuchyne na urovni top restauraci. Rozhodne doporucuji! (Translated by Google) Excellent location, very well equipped. Exceptionally willing staff and kitchen at the top restaurant. Definitely recommend!" Jiri Woitsch
Slávnostné menu podla výberu...

Denne večerné menu
Večere sa podávajú s obsluhou. Večerné menu sa podáva denne od 18,00 hod. do 20,00 hod. prípadne aj inak. Večere sa podávajú ako 4-chodové menu s obsluhou výberom z dvoch kombinácii jedál: predjedlo - polievka výber z dvoch typov - hlavné jedlo výber z dvoch typov - zákusok.


Napísali o nás...
"Bola už tma, keď sa luxusná reštaurácia HOTELA OSOBITÁ začala prebúdzať do života. Svetlá v interiéri jemne svietili, odrážajúc sa na smotanových obrusoch a krištáľových pohároch. Vzduchom sa niesla jemná vôňa čerstvých bylín a pretrvávala tam tichá atmosféra očakávania. Zákazníci, ktorí sa usadili do pohodlných kresiel, netušili, aké gastronomické dobrodružstvo ich čaká.
Do sály vstúpila obsluha v elegantných uniformách, s dokonalou profesionalitou a priateľským úsmevom. Na tvári mali akýsi zvláštny šarm, akoby každý pohyb bol súčasťou veľkolepej choreografie.
Prvý chod: Predjedlo – Karamelizovaný kozí syr s figami a balzamikovým redukciou. Tanier pred hosťami sa stal malým umeleckým dielom. Syr, ktorý sa topil v ústach, sa spájal so sladkými figami, a jemne kyslým balzamikom. Každé sústo bolo ako stlačenie tlačidla, ktoré aktivovalo zmysly. Hneď na začiatku večera sa hosťom podarilo zaujať.
Kým sa stoly ticho zhovárali, obsluha nepozorovane odstránila taniere a s noblesou uviedla druhý chod: Pomalé pečené jahňacie kolienko s tymianovou omáčkou a pyré z paštrnáku. Mäsko bolo také jemné, že sa rozpadalo pri každom dotyku vidličky. Omáčka dokonale dopĺňala chuť a pyré bolo jemné, krémové, s nádychom sladkosti. Na stoloch sa ozývalo tiché „mmm“, ktoré sprevádzalo každý hlt.
Po krátkej pauze, ktorá hosťom umožnila oddýchnuť si a prežiť chuťové zážitky, prišiel na rad tretí chod: Grilované krevety na citrusovom lôžku s koriandrovým pestom. Toto jedlo osviežilo a oživilo chuťové poháriky svojou ľahkosťou a čerstvosťou. Krevety boli dokonale opečené, chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri, zatiaľ čo citrusový nádych a koriander dodali pokrmu exotický dotyk.
Nakoniec prišiel vrchol večera, dezert: Lávový čokoládový koláč s malinovým sorbetom a jedlými kvetmi. Keď sa lyžička ponorila do koláča, z jeho vnútra vytiekla teplá, bohatá čokoláda, ktorá sa dokonale miešala s kyslastým malinovým sorbetom. Farebné jedlé kvety dotvorili estetiku taniera, ktorý bol rovnako krásny ako chutný.
Hostia boli unesení. Každý z chodov bol zážitkom, ale to, čo ich presvedčilo, že sa sem vrátia, nebolo len jedlo. Bola to starostlivosť, ktorou ich obsluha obklopovala, a spôsob, akým bol každý tanier predstavený s láskou a hrdosťou.
Ako odchádzali, usmievali sa a šepkali si medzi sebou: „Sem sa musíme vrátiť. Toto nebola len večera, toto bolo predstavenie.“ A presne to bolo cieľom – nielen nasýtiť telo, ale aj dušu a vytvoriť spomienky, ktoré budú rezonovať dlho po poslednom súste."